Tips en tricks over marktonderzoek

… en dat doen we in de artikels hieronder! We geven jullie hier tips en interessante weetjes over marktonderzoek in al zijn facetten. Lees je mee?

 • Verhoog klanttevredenheid en loyaliteit met customer feedback management

  Verhoog klanttevredenheid en loyaliteit met customer feedback management

  Met customer feedback management (CFM) verzamel je waardevolle inzichten uit klantinteracties. Verhoog de klanttevredenheid, loyaliteit en het succes van je bedrijf. Ontdek in de dit blogartikel de voordelen, tips en concrete voorbeelden van CFM!


 • Productonderzoek: van idee tot winst

  Productonderzoek: van idee tot winst

  Leer hoe je waardevolle klantinzichten verzamelt, weloverwogen productbeslissingen neemt en een concurrentievoordeel behaalt. Dit blogartikel geeft je de kennis om je productontwikkelingsproces te optimaliseren.


 • Datavisualisatie: tips & tricks

  Datavisualisatie: tips & tricks

  Maak complexe data overzichtelijk en begrijpelijk met datavisualisatie. Vind in onze blogpost de beste tips & tricks, de populairste formats en de kracht van storytelling.


 • Neuromarketing: de gedachten achter de consument

  Neuromarketing: de gedachten achter de consument

  Ontdek in deze blogpost hoe neuromarketing je helpt de onbewuste drijfveren van consumenten te ontrafelen en effectievere marketingstrategieën te ontwikkelen.


 • Zo voer je op een duurzame manier een marktonderzoek uit

  Zo voer je op een duurzame manier een marktonderzoek uit

  Kunnen marktonderzoek en duurzaamheid hand in hand? Jazeker! Hoe je dat het beste aanpakt, lees je in deze blog. Ontdek hoe jouw bedrijf op de duurzaamste manier inzicht kan krijgen over je doelgroep.


 • Eye tracking: de blik achter de blik van je klant ontrafelen

  Eye tracking: de blik achter de blik van je klant ontrafelen

  Kijk naar de onbewuste blik van je klant en optimaliseer je marketinguitingen met behulp van eye tracking. In dit blogartikel leer je alles over de mogelijkheden van eye tracking voor marktonderzoek.


 • Data humanization: marktonderzoek dat iedereen kan begrijpen

  Data humanization: marktonderzoek dat iedereen kan begrijpen

  Data humanization, hoe zit dat in elkaar en waarom is het verstandig om dit in te zetten voor je bedrijf? Wij bieden op deze vragen een antwoord in dit blogartikel.


 • Focusgroepen in marktonderzoek: hoe zet je ze in?

  Focusgroepen in marktonderzoek: hoe zet je ze in?

  Focusgroepen zijn een waardevolle methode voor marktonderzoek. Lees in dit artikel wat dit precies inhoudt, hoe het verloopt en wat de voor- en nadelen zijn van focusgroepen.


 • Met big data naar diepere klantinzichten: de toekomst van marktonderzoek

  Met big data naar diepere klantinzichten: de toekomst van marktonderzoek

  Binnen marketing is het essentieel om de vinger aan de pols te houden van de consument. Traditionele methodes schieten tekort. Big data biedt de sleutel tot diepgaande inzichten en real-time datastromen. Lees in ons blogartikel over de kracht van big data-analyse, toepassingen voor jouw bedrijf en toekomstige trends in deze revolutionaire technologie.


 • Waarom marktonderzoek niet mag ontbreken als je binnenkort een nieuw product lanceert

  Waarom marktonderzoek niet mag ontbreken als je binnenkort een nieuw product lanceert

  Volgens recent onderzoek van de Harvard Business School eindigen maar liefst 95% van de 30.000 nieuwe producten die elk jaar worden gelanceerd uiteindelijk in mislukking. Het ligt vaak aan het gebrek aan een goede voorbereiding. In deze blogpost vertellen we je waarom je marktonderzoek moet overwegen als je binnenkort een nieuw product lanceert.


 • De 8 geboden voor een briefing voor een marktonderzoek

  De 8 geboden voor een briefing voor een marktonderzoek

  Een briefing voor een marktonderzoeksbureau vormt de eerste bouwsteen van een succesvol marktonderzoek. Wij hebben 8 geboden voor een goede briefing opgesteld. Kom ze te weten in deze blogpost.


 • De steekproefgrootte bepalen: hoeveel respondenten heb je nu echt nodig?

  De steekproefgrootte bepalen: hoeveel respondenten heb je nu echt nodig?

  Hoeveel respondenten heb je écht nodig voor betrouwbaar marktonderzoek? Vergeet de misvatting over duizenden respondenten! Ontdek in deze blogpost hoe je met een optimale steekproefgrootte tijd en geld bespaart, terwijl je betrouwbare data verzamelt.


 • Hoe marktonderzoek kan helpen om je webshop te laten groeien

  Hoe marktonderzoek kan helpen om je webshop te laten groeien

  Marktonderzoek is een waardevolle partner voor online retailers die hen helpt navigeren door de steeds veranderende digitale markt. In dit artikel duiken we dieper in op hoe e-commercebedrijven marktonderzoek kunnen toepassen om te groeien. 


 • Hoe je marktonderzoek kan gebruiken om je productassortiment te optimaliseren

  Hoe je marktonderzoek kan gebruiken om je productassortiment te optimaliseren

  Een goed productassortiment is essentieel voor het succes van elk bedrijf. In dit blogbericht bespreken we hoe je marktonderzoek kan gebruiken om je productassortiment te optimaliseren en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.


 • Hoe je marketingstrategie aanpassen na marktonderzoek

  Hoe je marketingstrategie aanpassen na marktonderzoek

  Marktonderzoek is een belangrijke stap bij het ontwikkelen van een effectieve marketingstrategie. In dit blogbericht zullen we enkele belangrijke stappen bespreken om je marketingstrategie effectief aan te passen op basis van de resultaten van je marktonderzoek.


 • Diepte interview binnen marketing

  Diepte interview binnen marketing

  Marktonderzoek is een essentieel onderdeel geworden van het zakelijke landschap, omdat het bedrijven helpt beter te begrijpen wat hun klanten willen en nodig hebben. In dit blogbericht zullen we bespreken wat diepte-interviews zijn en waarom ze van onschatbare waarde zijn in marktonderzoek.


 • De impact van technologische vooruitgang op marktonderzoek

  De impact van technologische vooruitgang op marktonderzoek

  De opkomst van nieuwe technologieën heeft de manier waarop we zaken doen en communiceren ingrijpend veranderd. In dit blogbericht zullen we de positieve invloed van technologie op marktonderzoek bespreken en hoe het de manier waarop we klantinzichten verkrijgen en toepassen, heeft veranderd.


 • Hoe u met behulp van kwalitatief onderzoek inzicht kunt krijgen in de emoties en attitudes van uw klanten

  Hoe u met behulp van kwalitatief onderzoek inzicht kunt krijgen in de emoties en attitudes van uw klanten

  In de wereld van marketing en zakendoen is het begrijpen van uw klanten van cruciaal belang. In dit blogbericht zullen we de voordelen van kwalitatief onderzoek bespreken en hoe u het kunt gebruiken om een beter begrip te krijgen van de emoties en attitudes van uw klanten.


 • De waarde van data-analyse voor marktonderzoek en het nemen van belangrijke zakelijke beslissingen

  De waarde van data-analyse voor marktonderzoek en het nemen van belangrijke zakelijke beslissingen

  Data-analyse kan bedrijven helpen waardevolle inzichten te verkrijgen voor effectieve marketingstrategieën, productverbeteringen en klanttevredenheid. Lees er alles over in deze blogpost.


 • De impact van sociale media op marktonderzoek

  De impact van sociale media op marktonderzoek

  Ontdek hoe sociale media de wereld van marktonderzoek hebben veranderd en hoe jouw bedrijf deze kan benutten om waardevolle inzichten te verkrijgen in de behoeften en voorkeuren van je klanten.


 • Meest gebruikte statistische technieken in marktonderzoek

  Meest gebruikte statistische technieken in marktonderzoek

  Je moet in lijn zijn met de onderzoeksethiek als je marktonderzoek uitvoert. Denk daarbij aan de GDPR-wetgeving en het registreren en bijhouden van data van de respondenten. Let er bijvoorbeeld op dat jij je niet schuldig maakt aan onethische marketingpraktijken.


 • Marktonderzoek mythbusters: Ontdek de waarheid achter populaire mythes

  Marktonderzoek mythbusters: Ontdek de waarheid achter populaire mythes

  Marktonderzoek is een belangrijk onderdeel van elk succesvol bedrijf, maar er bestaan helaas veel mythes over wat het is en hoe het gebruikt wordt. Sommigen denken bijvoorbeeld dat het alleen gebruikt wordt door grote bedrijven, of dat het te duur is voor kleinere bedrijven.


 • Hoe concurrentie jouw bedrijf kan helpen groeien

  Hoe concurrentie jouw bedrijf kan helpen groeien

  Een concurrentieanalyse is een krachtig middel om jouw sterktes en zwaktes te vergelijken met die van de concurrentie en kan er dus ook voor zorgen dat je bedrijf groeit! Door je concurrentie breed in kaart te brengen, ga je na hoe jij je verhoudt ten opzichte van de concurrentie. Lees er hier alles over.


 • Correct onderzoek uitvoeren door onderzoeksethiek

  Correct onderzoek uitvoeren door onderzoeksethiek

  Je moet in lijn zijn met de onderzoeksethiek als je marktonderzoek uitvoert. Denk daarbij aan de GDPR-wetgeving en het registreren en bijhouden van data van de respondenten. Let er bijvoorbeeld op dat jij je niet schuldig maakt aan onethische marketingpraktijken.


 • Hoe betrouwbaar zijn de resultaten van peilingen?

  Hoe betrouwbaar zijn de resultaten van peilingen?

  Peilingen zijn een middel om te weten te komen wat er zoal speelt onder de bevolking, maar in hoeverre geven deze peilingen de werkelijkheid goed weer?


 • Hoe grote merken marktonderzoek gebruiken om hun bedrijf te laten groeien

  Hoe grote merken marktonderzoek gebruiken om hun bedrijf te laten groeien

  Wat hebben grote bedrijven met elkaar gemeen? Je creëert iets van jezelf en gooit het de wereld in. Maar hoe gaat het publiek daarmee om? Lees hier hoe grote merken marktonderzoek gebruiken om van hun bedrijf een succes te maken.


 • Het belang van een pretest bij reclameboodschappen (+ bonus: 3 advertising fails)

  Het belang van een pretest bij reclameboodschappen (+ bonus: 3 advertising fails)

  Je bouwt al een tijdje aan je merk met allerlei advertenties. Misschien ben je zelfs redelijk succesvol, maar wil je toch nog betere resultaten halen. Of je moet communiceren over een moeilijk onderwerp. Dan is een pretest van je communicatie een te overwegen piste. In deze post leggen we je hier alles over uit en…


 • Wat is het verschil tussen kwalitatief en kwantitatief marktonderzoek?

  Wat is het verschil tussen kwalitatief en kwantitatief marktonderzoek?

  Er bestaan twee grote methodologieën binnen het marktonderzoek: kwalitatief en kwantitatief marktonderzoek. We lichten de verschillen tussen de twee uit.


 • Klanttevredenheid meten met NPS (Net Promoter Score)

  Klanttevredenheid meten met NPS (Net Promoter Score)

  Hoe weet je als bedrijf wanneer een klant tevreden is over je product of dienst? En hoeveel moeite moet je doen om die waardevolle klanten te behouden? Er bestaan verschillende methodes om dit te meten. Net Promoter Score (NPS) is een populaire KPI om de klanttevredenheid te meten. En hoe krijg je inzicht in of…


 • Klantentevredenheid meten met de Customer Satisfaction Score (CSAT)

  Klantentevredenheid meten met de Customer Satisfaction Score (CSAT)

  Hoe weet je als bedrijf wanneer een klant tevreden is over je product of dienst? Er bestaan verschillende methodes om dit te meten. Customer Satisfaction Score (CSAT) is een populaire KPI om de klanttevredenheid te meten.


 • Doe mee met online marktonderzoek: geef je ongezouten mening én verdien er wat aan!

  Doe mee met online marktonderzoek: geef je ongezouten mening én verdien er wat aan!

  Nadat we afgelopen jaren onverwacht moesten opboksen tegen de pandemie, voelden we dit al stevig in onze portefeuille. Wie dacht dat we hierna terug wat financiële ademruimte gingen krijgen, kwam bedrogen uit.


 • 6 redenen waarom je niet aan marktonderzoek moet doen

  6 redenen waarom je niet aan marktonderzoek moet doen

  Een paar cijfertjes en analyses die de waarheid trachten te verkondigen. Jullie weten wel beter, toch? We hebben met BABLR dan ook op basis van onderzoek 6 argumenten / standaard antwoorden uitgewerkt die jullie kunnen gebruiken om niet aan marktonderzoek te doen en ons via e-mail van antwoord te dienen als we het jullie toch…


 • De meest gemaakte fouten bij marktonderzoek

  De meest gemaakte fouten bij marktonderzoek

  Bij BABLR worden wij natuurlijk helemaal warm wanneer we het woord marktonderzoek horen. Enthousiasme is dan ook onze tweede naam!


 • Hoe meet je de tevredenheid van je werknemers?

  Hoe meet je de tevredenheid van je werknemers?

  Een bedrijf vol gelukkige medewerkers Zie je het voor je? We willen allemaal gelukkige medewerkers. Het is natuurlijk veel leuker werken als iedereen met plezier zijn job doet.